Aktiveringslåst / Hitta min iPhone

När en apple enhet är återställd utan att man har loggat ut ur Apple ID så kommer denna vara säkerhetslåst och behöver låsas upp för att kunna användas igen.

Via iCloud.com

Logga in på iCloud.com med deras Apple-ID.

Gå till Hitta min iPhone.

Klicka på Alla enheter högst upp på skärmen.

Välj enheten du vill ta bort från iCloud.

Klicka på Radera [enhet]. Välj Nästa tills enheten är raderad.

Klicka på Ta bort från konto.

Starta din enhet igen och kolla upp den mot internet sedan kommer den gå använda igen.

MDM BypassCode

HelpDesk kan ta fram en bypasscode om eran enhet är kopplad mot en MDM ( Jamf / Addigy )

Återställ enheten via en dator så aktiveringslåset kommer upp på enheten.

Skicka serienummer till HelpDesk och be om bypasscode för enhet.

Koppla upp enhet mot wifi.

Skriv in Bypasscode i fliken Password ( skriv inget i Apple ID ) och tryck på nästa.

Be HelpDesk hjälpa er.

Ta kontakt med HelpDesk genom att skicka ett mail till support@kullander.se

Ha med information nedan

• Serienummer
  • Bild om möjligt
Invänta att supporten återkommer till er med mer information.