MFA - Microsoft Authenticator - Ny användare

Microsoft Authenticator är ett verktyg som används för att stärka ett microsoft konto via MFA. MFA går ha via SMS men uppsatt via appen microsoft authenticator på en telefon/iPad är detta smidigare. Varje gång man loggar in på en okänd eller ny plattform så behöver man verifiera sitt konto.

1. Logga in som vanligt på Microsoft 365 med lösenordet för ditt arbets- eller skolkonto. När du har valt Logga in tillfrågas du om mer information.

2. Välj Nästa

3. Standardautentiseringsmetoden är att använda den kostnadsfria Microsoft Authenticator-appen. Om du har installerat den på din mobila enhet väljer du Nästa och följer anvisningarna för att lägga till kontot.

Har du ej appen på din enhet kan du ladda ner den via Apple App Store eller Google Play Store.

IOS Appen ser ut såhär.

Om du hellre vill använda SMS-meddelanden som skickas till din mobil väljer du Jag vill konfigurera en annan metod. Microsoft 365 frågar efter ditt mobilnummer och skickar sedan ett SMS-meddelande som innehåller en sexsiffrig kod för att verifiera enheten.

Skulle problem eller frågor uppstå , återkoppla till supporten.