Ansluta en projektor eller extern skärm till en bärbar Apple dator

Innehåll

Denna guide beskriver hur du ansluter en projektor till din mac, samt hur du ändrar vad som sak visas på projektorn eller den externa skärmen.

Har datorn en HDMI ingång ska denna användas primärt.

Har datorn inte denna kontakt, behöver man använda en adapter som gör om HDMI eller VGA till Mini Displayport/USB-C*

*gäller enbart om man har en nyare dator.

När kontakten är ansluten och projektorn är igång, ska datorn känna av detta och bilden ska visas på projektorn.

För att ändra inställningarna för skärmen, klicka på äpplet uppe till vänster på datorn och klicka på Systeminställningar

Klicka på Bildskärmar

Här kan man välja om samma bild ska visas på båda skärmarna eller om man vill utöka skrivbordet genom att bocka i/ut "Skärmbildsdubblering". Du kan även dra runt valfri skärm så att de arrangeras i önskad position.

Dyker inte projektorn upp kan man tvinga fram den genom att trycka på alt+F2. Händer inget, var god gör följande:

1. Starta om datorn

2. Prova med en annan adapter

3. Prova med en annan dator

4. Prova en annan kabel

5. Prova med en annan projektor.