Generella app-ikoner dyker upp i dockan

Innehåll:

Denna artikel beskriver hur du åtgärdar att generiska ikoner ersätter app-ikoner i docken.

-------------------DISCLAIMER-------------------------

Följande ingrepp kan komma att utföras i programmet Terminal samt i system-mappar i din mac. Felaktigt raderande av systemfiler kan åsamka stor skada till macOS i din dator samt program som är installerade om aktsamhet ej iakttags. Åtgärder som utförs i terminalen, särskilt med prefixet SUDO, kan åsamka stor skada till macOS på din datorn samt program som är installerade om aktsamhet ej iakttags. Var därför extra noga när du följer stegen nedan och var noga med att skriva av kommandona helt korrekt.

KULLANDER ANSVARAR EJ FÖR INFORMATION SOM FÖRLORAS ELLER SKADA SOM ORSAKAS TILL OPERATIVSYSTEMET I DIN DATOR GENOM ATT FÖLJA DENNA GUIDE.

-------------------DISCLAIMER-------------------------

Manuell åtgärd

Öppna Finder och välj i listen längst upp på skärmen.  I listan väljer du alternativet Gå till mapp...

Fyll i följande sökväg i textfältet:

~/Library/Preferences/

Leta upp filen com.apple.dock.plist och dra den till papperskorgen.

När filen är kastad stänger du Finder-fönstret och startar därefter om datorn.

Åtgärdande av problemet i terminalen

Öppna appen Terminal och skriv följande kommando:

sudo rm ~/Library/Preferences/com.apple.dock.plist

Fyll nu i ditt lösenord. Lösenordet kommer inte visas när du skriver  in det. Avsluta med enter.

När detta kommandot är kört startar du om datorn.