Hur du installerar Carbon Copy Cloner på din mac

Innehåll:

• Denna guide beskriver hur du installerar programmet Carbon Copy Cloner samt hur du aktiverar programmet med en licens.

Hur du hämtar och installerar programmet

För att ladda ner programmet går du till https://bombich.com och klickar på den stora gröna ”Download”-knappen.

Godkänn eventuella frågor om nerladdningen som kommer från din webbläsare och invänta att nerladdningen slutförs. När programmet har laddats ner går till till ”Hämtade filer” i Finder (Antingen genom en genväg i Docken eller genom att öppna Finder och välja ”Hämtade filer” i vänsterspalten.

Dubbelklicka på filen med namnet ”ccc-5.x.xxx.zip” (x illustrerar siffrorna i filens versions-nummer som kan komma att ändras beroende på när du laddar ner filen). Filen packas nu upp och dess programikon ikon kommer att visas i ett nytt Finder-fönster. Dubbelklicka på ikonen och svara ”Move to Applications Folder” i den pop-up rutan som kommer därefter.

Programmet är nu installera och kommer starta på datorn.

(Frivilligt) Lägg till Carbon Copy Cloner i docken

För att addera Carbon Copy Cloner till docken drar du ikonen från dess nuvarande plats den den plats du vill att den ska ha. Alternativt kan du även högerklicka på ikonen och välja ”behåll i dock (keep in dock)”.

Aktivering av mjukvaran

Vidare information om hur du aktiverar mjukvaran finner du här:

https://bombich.com/kb/ccc5/how-manually-enter-ccc-registration-code